December 30, 2011

Sorry la xde tajuk. Xtau nk letak ape. Tgh terkejut lg. Setepek kene td. Tu yg speechless kjp tu. Hm. Tp salah aku jgk. Aku yg bodoh. Ckp itu ini, janji mcm2, bbuat salah ckp sori, tp pastu buat lg. X berubah2 perangai.

Smpai bile pit nk mcm ni? Pk skit la hati dia kalau nk buat pape. Perangai kau tu teruk! Dia dah cukup bagus dah. Dah cukup perfect dah. Tp kau tu x bersyukur! X sedar! Dah xde nnt baru nk sedar ke? Nnt baru nk nyesal kalau dia dah tglkan kau? Mcm tu ke pit? Bangang.

Hm. Marah diri sendiri. Boleh ke mcm tu? X slh kn. Abis tu kalau diri sendiri tu bodoh nk buat mcm mane kn. Kene la marah baru nk phm bahase.

Note to self : cepat2 lah berubah. Sebelum semuanya terlambat. Sesal kemudian xde guna pit. Betul aku ckp ni.

Kepada dia, harap dpt bersabar dgn perangai aku yg bodoh ni. Tp sabar ade tahapnye kn. Hmm. Harap2 aku sempat lah.

Sekian, thanks for reading.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

December 25, 2011

End of class session.

Diam x diam dah 14 mggu dah rupenye aku ulang alik pegi klas. Rase mcm kjp sgt mase berlalu. Dlm kpale otak plak mcm xde pape, kosong. Xpelah da stdy nnt igt balik la kot, harap2nye. Ending klas pun agak best la dgn presentation. Haha tp seronok. Mcm2 bnde jd. Yg best, yg x best, sume ade. Tp mls la nk cite.

Kalau masuk harini, ade lg 12 hari sebelum paper 1st aku. Kwn2 semua balik. Amik restu family, berehat kt rumah, rehatkan minda. Aku pulak? Kt SA lg. Kt rumah sewa. X balik pun jb. Sbb ape? X termampu nk balik. Duit yg ade skrg ni pun belum tentu dpt lepas smpai hbs exam. Balik je dah brape bnyk duit pakai. Balik pulak nnt bkn study. So aku decide utk x balik. N lgpun nxt week aku ade job skit. Mane la tau duit utk job tu boleh dpt cpt, boleh lah aku pakai utk habiskan sem ni, InshaAllah. Aku dah puas bertekak dgn pihak berkuasa psl duit2 ni. So dah mls nk mintak2 lg. Nk bagi, bagi. Tp aku mmg mls nk mintak. Ape yg aku ade, aku pakai. Penat bertekak psl bnde ni. So aku tarik diri.

Hopefully family dan rakan2 fhm lah. Sorry x dpt nk berjumpa even aku cuti lame pun. Hope korg doakan aku utk exam aku sem ni. Mmg aku mghrp jgk nk dpt result mcm sem lps. Tp sem ni tgk mcm susah je nk dpt. Sem ni tough. Tp aku cuba jgk. Aku xnk korg ckp failure aku sbb aku ade dia. Tu x betul. Aku akan cuba sehabis baik utk buktikan bnde tu x betul. InshaAllah.

Sekian.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

December 21, 2011

A new chapter : Change for the better :)

Yesterday, it happened. The moment I was waiting for.
After this which is today, all of it is gonna change. I need to be better. I need to improve myself. I can't be the old me anymore. Need to be more matured, more serious, more in everything that is gonna be good for my family, for her, and especially for me.
All of these is for my tomorrow, our tomorrow. :)
InshaAllah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Aarrrhhhhhhhh!

Hahahahahahahahahahahahaha! X leh benti senyummmm! Hahahaha. Kalau boleh nk jerit2 je dlm kegembiraan! Hahahaha mcm org gile dah aku ni. Tp xpe. Dia ckp xpe. Dia ckp asalkan aku happy. Weeee~ hehehehe.

Yelah mane x nye kn. Plan2 nk naik igtkan saje2 je. Xdela pk pape. Pastu da naik rupenye utk tu. Hahaha. Perasaan mase tu rase mcm nervous gila2. Aku rase mcm aku dlm kebingungan. Oblivious gile aku td. Hahaha. Tp yg pntg hajat aku tercapai. Penantian n penyabaran aku berbaloi. Haaaaa. Betul nu kau ckp, org penyabar ni untung. Hahaha. Rase mcm x caye pun ade jgk. Tp ni bkn mimpi, aku yakin. haha.
Haihh. Asik gelak je dr td. Sbb xtau nk kate ape dah ni. Rase mcm nk terjun bangunan smbil menjerit dlm kegembiraan je. Huuaaaaaaaaaa!

Ape2 pun. Thankyou everyone for the wishes! X sangka jgk ramai yg wish. Hahaha. I hope u guys support us. Doakan kitorg okay. Bg yg xnak bg support tu, terpulang lah k. :)
Bg nunu n nana, aku doakan kebahagiaan korg jgk. N doa korg pun aku appreciate sgt2. Lg2 yg kau ckp tu nu. Heeee.

K lah guys. Nk try tido lah, wpon dlm senyum2 ni jgk. Haha. Goodnight peeps. Thankyou for reading! :DDD
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

December 20, 2011

I'm officialy accepted. Alhamdulillah :)

Speechless. Tu la yg terjadi kt aku td. Seriously it was a surprise. Langsung x terdetik, x teragak. Memang dia dah sebut2 psl bnde tu, tp x terfikir la dlm mase terdekat ni. Hahaha. Nmpk sgt kenervousan dia td. Comel gile muka dia nervous. Heee. :D

X sangka dia pilih hari ni. Terkejut gila2. Bukak2 mate, ade lilin dgn cake. Mase dia tutup mate tu dah terdetik lah harini mungkin harinye. And I was right. :) she said she was ready. OMG. The moment I waited for, finally came. Alhamdulillah. Aku pun x bnyk cite la. Terus! Hee.
Tp x sangke la pulak ade bunyi tapak2 kaki yg lain tu. Hahahaha. Thanks nana n nunu! Serious terharu sbb korg sanggup habiskan mase n tenaga utk menjayakan projek dia. Hahaha. Syg la korg! And thanks for the ucapan. Moga2 ape yg korg ckp tu makbul. Amin. :)

For you dearest, thankyou so so so much for accepting me(at last). Hahaha. It was super sweet! :') terharu sgt3! Terketar2 lutut td. Hee. Smpai xtau nk ckp ape. Kemain plan lg kn. Haha. The candles, the cake, the scenery. It was perfect.
I look forward to this dear. To 'us'. Thankyou for being ready. May god bless us. Amin. :)

Again, I'm officially accepted and taken. And for the record, this day made my year. Thankyou dearest. I love you. :')
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

December 16, 2011

Bnyk sgt komitmen kau. Tu yg keje x ckup je. Cube focus kt ape yg patut je. Da smpai mase dah kot. Sebelum terlambat. Fikir elok2. Ni nasihat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

December 13, 2011

Semua aku yg salah

Come on laaaaaa! Aku ni nk senangkan korg la. Bukan nk berjimba sakan kt sni pun. Keje, cari duit, berdikari. Kemudian hari utk kesenangan aku jgk. Utk aku keje nnt. Cari pengalaman. Ape la slhnye kt situ. Aku nk kurangkan beban korg pun slh ke? Nnt korg jgk yg bising kalau aku mintak2 korg duit, melanguk kt umah. Baikla aku duk sini cari duit. Belajar skit hidup susah cane. Rase tanggungjawab tu kuat skit kalau kt sni. Sbb nk survive. Kalau kt umah, dgn dah dok bwh ketiak korg, lemak la aku. Hadoi. Tu pun susah.
Ni lagi la. Peluang kerja tu dah dpn mata. Mcm2 kerja dah aku mmg CONFIRM boleh dpt. Still lg nk suh aku cari2 kt jb tu. Keje ape yg ade? Cbe ckp skit. Dgn dah dok umah tu lg la aku mls nnt. Ish. Betul2 aku x phm la. Smpai bila nk mcm ni tah. Jgn korg nk ckp aku nk stay sini sbb 'dia'. Sbb utama aku nk cari DUIT. Tolong paham skit la. Tolong pcaye skit kt aku. Aku tau korg mmg x pcaye kt aku.
Aku x ckp aku dah besar sgt. Tp aku bkn budak2 lg. Dah smpai mase aku belajar utk buat keputusan utk life aku sendiri. Biar susah, at least aku belajar life ni cane.
Sekian. Luahan kali ini. Thanks for reading.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wootwoot~

Heyheyhey, lamanya x update. Hahaha. Its been busy. Mcm2 bnde dah jadi. X smpt nk cite. Kalau nk cite kt sni pun x abis la. Ye terdekat, last weekend ni aku balik jb. Ade czn aku kawin. Sebelum tu sggh mlake dulu, tgk adik aku pnye mlm induction. Aku igt ape la yg dia buat persembahan, rupenye setakat kipas2 je. -.- kt melaka kura la keje melayan aku bwk g sane sni. Thanks bro! I owe u! Pastu sabtu pagi tu trus grk balik jb. Balik jb tu dpt la jgk akhirnya g jmpe kwn2 aku. Haha. Nk surprise x jadi surprise, cibai pnye am. Dpt la lepak, g pasar karat, pastu karok. Even kjp pun tp seronok. Hahaha. Btw guys, sori la dia senyap je. Dia segan la. Nxt time da x segan dah. Heee. Thanks korg lynkn aku balik lmbt smpai uncle kne tgu am. Hahahaha.
Pastu balik isnin tu ayah nk hntr. Da la tiket bas da beli awal2, tpakse la refund balik. Dpt sparuh je. Ayah hnntr tu smpt la sggh mlake tgk ika lg skali. Ayh bwk g mkn. Yela dia rindu2 sgt kt ana ibu sume. Hmm. Sian ika. Lps jmpe ika tu terus grk shah alam balik. Harini plak ade dua kuiz n aku x stdy lg. Terbaik!

Weekend yg penuh dgn aktiviti! It was great to have you with me! :)

Sekian. Thankyou for reading. ;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

November 29, 2011

Impian

Impian. Ape yg kita idamkan. Ape yg kita nak. Ape yg kita nak jadikan kenyataan.

Aku, kalau boleh nk dia sentiasa senang. Sentiasa xde mslh. Sentiase dipermudahkan urusan dia. Tu doa aku utk dia. Aku impikan bnde2 tu semua. Lagi2 kalau ade aku. Aku nk aku jd penyelesai mslh dia. Aku xnk dia susah, kusut, pening2. Kalau boleh nk dia happy je. Senang je. Sbb kalau dia happy, aku happy.

Tp boleh tercapai ke impian aku tu? Boleh jd kenyataan ke? Ape aku boleh buat utk pastikan bnde tu? Mampu ke aku buat pape?
Keputusannye bkn di tgn aku. Tp dkt sape? Hmm.

Sekian.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

November 27, 2011

Let's put the past behind.

I know I did so much wrong. I know my past is not that good. But I hope u can accept me. Because what I've done, is all behind me. Behind us. I was naïve. But now I'm different. Past is past. Let's not look at it. We're in the present, and I hope we're gonna be together in the future. Amin.

I really2 hope u can accept me for who I am now. Really2 sorry from the bottom of my heart my dear.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

November 18, 2011

Sesal sekarang tiada guna :|

Hmm. Dah hari baru. Mlm td dia ckp dia ok. Mmg aku slh dlm kes ni. Aku yg x reti sbr. Aku yg xphm. Kwn2 aku dah sedarkan aku dah. Skrg aku da dpt dah. Da fhm betul2. Tp aku rase dah terlmbt.
Aku dpt rase yg dia marah dgn aku. Dgn perangai bodoh aku. Aku dpt rase dia dah lain. Kalau x bnyk pun sikit. Tp aku rase bnyk je. Kalau boleh aku betul2 nk tau ape sbnrnye dlm hati dia skrg ni. Biar aku boleh perbetulkan keadaan. Aku tau aku x patut buat or ckp semua tu mlm td. Aku betul2 menyesal. Tp, menyesal skrg betul2 dah xde gunanya dah. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata?

Skrg ni aku betul2 berharap dia boleh maafkan aku. Aku dah fhm, and aku dah sedia. Sedia utk menunggu. Sbb skrg ni aku dlm situation yg dah ready and dah serious dgn relationship kita ni. So aku rase xde slhnye kalau menunggu lg. Its gonna be worth the wait. I'm sure of it.
I'm sorry. Please forgive me.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

I'm the one at fault. I'm sorry.

Maybe I was the one that's bad. Apit mengaku, apit gelojoh, apit x fhm situasi awak. Now I know. Now I understand. I'm really really sorry. I really hope you can forgive me. I really hope you can give me another chance.
I'm the one to blame, not you. I apologize for my behavior. I'm sorry love. I'm really2 sorry. :'(
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Fucking frustrated!

It was the perfect day. It didn't rain, which can be considered as a miracle for a rainy season like nowadays. We went for a movie, we had dinner, we went for a walk at i-city, and we had a ride, and that was when I popped the question. Which can be considered as the 3rd time. But this time was different. I really put a lot of effort this time. I planned it for quite a time. It weather was perfect, the time was perfect, everything was perfect. Or so I thot it was.
Was I expecting too much? Was I over confident? Was it a wrong time?
She said she wanted it, but she also wanted something else. Which was totally unacceptable. To me, it wasn't logical at all! What kind of reason was that? After I read the text she gave me this evening, I really2 thot that she was ready too. I was totally wrong.
From what I can conclude, from what she said, from her reasons, I can tell that she's not ready, and she wants to enjoy her life 1st. She wants it, I can tell, but not now. You shouldn't have asked the stupid question! "Would I be asking this question again in the future?" What kind of question is that?!?! I asked you with all my heart! And you expect me to do it again? That's something close to impossible. I really can't accept it. I'm really2 sorry. Maybe I'm gonna be the same, maybe I'm gonna be different. Only time will tell. Expect that u will get what u want, being single. All the best to you. I wish for your happiness. Amin.
Assalamualaikum.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

November 11, 2011

bkn nk ajak gaduh, cuma nk pertahankan diri

mcm ni  la kwn. kau ade care kau sendiri utk teruskan hidup, aku ade care aku sndri. bg kau, kau bleh letak tu semua kt blkg, buat mcm biase, mcm xde pape. tp bg aku plak, mmg aku ltk kt blkg bnde2 tu semua, dgn dia2 skali aku ltk kt blkg. kalau kau nk terima cara dia yg bodoh lg bangang tu (yg dah buat slh tp x reti nk phm), tu terpulang kt kau. tp aku xleh. mmg aku marah dgn dia dgn ape dia buat kt korg semua, tp hati aku tertutup kt dia lps ape dia buat kt aku. kalau kau sanggup kerja nk maafka dia je setiap kali dia buat slh yg dia x sedar, silakan. drpd aku tmbh dosa aku bermaki haun kt dia tu bila dtg bodoh dia, baik aku xyah berkwn ngan dia terus kn. xde la sakit ati aku nnt. lgpun aku x suka nk belakon2 lg dah dpn dia. so bek xyah jmpe dia kn.

satu aku nk terangkan, status aku tu utk jelaskan kenapa aku xnk jmpe korg pd mase tu. aku ade ckp2 ape2 selain tu ke? aku rase xde. kalau kau nk tau knape aku x reply msg kau sbb aku xtau nk reply ape. cube kau duduk kt tmpt aku. okay aku bg kau situasi k. aku demam, aku x kms beg lg utk balik esok, aku baru balik rumah kuar ngan family aku, aku pakse diri jgk utk drive n jmpe korg kt situ. dtg2, korg xde. dah xde, pulak tu, kuar ngan dia. pergh. mmg terbaik la kn. korg da tau yg aku nk dtg jmpe korg kn, at least bgtau la dulu kalau nk blah pun. lg satu aku sbnrnye kecik ati ngan kau. kau pnye marah kt aku truk sgt spai kau xnk maafkan aku. pastu tibe2 je kau ckp kau okay. pastu kau expect respon aku nk cm mane? ntahla kwn. seolah2 cm bila kau rasa kau nk, kau okay la. tu yg dpt aku rasekan. mmg aku yg slh pun. n lg skali, aku ntk maaf sgt2. mntk maaf ats kesalahan aku n ats perangai aku. aku sbnrnye nk smpn bnde ni. tp kau yg paksa aku keluarkan.
btw, jgn sekali2 kau samakan aku dgn dia okay. kau ckp aku mcm bdk kecik kn skrg ni. sukati kau la. even aku benci org ckp aku mcm bdk kecik, tp aku nk buat ape yg aku rase terbaik utk diri aku.

sekian.

November 9, 2011

Takfaham

Dulu, dia dibenci benci. Kemain beria lg semua org. Nyampah la ape la. Kutuk2 dia siap. Mmg patut pun. Ape yg dia buat dulu mmg teruk. Tp aku tgk skrg semua org bkn main lyn dia balik. Aku tgk semua mcm dah suka dia balik la konon2. Korg da maafkan dia ke? Korg bg dia peluang kedua?
Hm. Baguslah kalau mcm tu. Betapa mulianya korg.
Bg aku, aku mmg da xleh terima dia langsung. Yela. Aku dgr cerita dr semua pihak. So aku tau setiap taik yg dia buat kt setiap org. Termasuk ape yg dia buat kt aku. Aku tekad, aku ttp dgn keputusan aku. Dah xde lg dah kerak nasi. Aku mmg x hingin pun tgk muka dia. Peduli ape aku org nk ckp ape. Cuba pk balik ape yg dia dah buat? Mmg manusia berhak diberi peluang. Tp org mcm ni, bg brape bnyk pun belum tentu lg dia akan buat bnde yg betul. Lps ni kalau dia ade, jgn harap la aku nk ade jgk.

P/s : Kalau korg nk buang aku utk dia pun aku x kisah. Yg penting aku xnk ade kene mngene langsung dgn dia. FULLSTOP
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

November 2, 2011

Hmph.

I know u're hiding something from me.
I can feel it.
I kinda don't like it.
But suit urself.
If this is how u want it to be, I'll just play along.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 31, 2011

Feeling down -.-'

Oh. Sangat kecewa dan hampa. Merasa sangat2 bawah(feeling very very down) hahaha smpt lagi.
Haiihhhh..bukan ape. Baru dapat salah satu paper mid term test haritu. Peerrrggghhhh.... Terukk gilaaa... 30/49! Kalau over 20, 12 je?! Makaih! Kalau kira2 tu final aku 60 je. B weyh! Da la 4 crdt hour. Mati oi! Cane nk maintain pointer? Hmmmm...

Sedih gak ah. Tp tu soalan dia true or false. Not my strong point lah. So xleh nk wtpe la kn. Xpelah. Redha jelah. Mengharap lecturer bleh tlg lah, mcm awak ckp kn?

So, lps ni kene la ltk effort lebih2 lagi. Xleh main2. Kne focus pit! Kalau x nnt kau yg sakit! Haaa... Xnak la cmtu kn.. Hahaha. Korg doakan aku k. Hehe.

Tu je nk ckp kali ni.
Sekian, terima kasih kerana membaca. ;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 29, 2011

Ampun beribu-ribu ampun

Dah mcm nk ngadap sultan dah. Tp mmg aku slh pun. Aku x jage elok2 brg yg kwn baik aku bg pakai. Dia syg sgt2 brg tu. Even rosak dia skit pun, still rosak jgk kn. Aku betul2 x sengaje. N x expect pun bnde ni kn. Kite mane la tau bnde2 mcm ni nk jd. Aku nk sgt2 betulkan terus. Tp aku dlm keadaan x berkemampuan. Ape aku bleh ckp, sorrrrryyyyy sangat sangat sangat!

Aku harap2 sgt tuan punya bdn tu bleh maafkan aku. Aku nk balik next week. Xbest la kalau hangout ngan mmbe2 tibe2 dia xde kn. Tp aku phm keadaan dia. Kalau aku pun aku marah sgt2. Tp manusia kn x pnh lari dr kesilapan. So, aku harap kau bleh maafkan aku. N aku jgk doa yg terbaik utk kau dgn hidup kau skrg. Jgn jd mcm aku. Selagi kau boleh lari, lari jauh2. Aku skg dah xleh dah. Aku jahat. So kau jgn jadi jahat mcm aku.

Sekian. Thankyou for reading. :|
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Roll the vote!

Da seminggu lepas baru la nk cite. Hahhaha. Bodoh. Mls gila nk menaip ni. Dah berjangkit u la fara! Hahaha.

Last week aku dgn mmbe2 aku ade pegi kem modal insan. Dia kumpul bdk2 uitm shah alam dr semua fac anta wakil utk join bnde ni. Dia mcm suruh budak2 muda ni, student, utk jadi penggerak la. Nnt kitorg kne suruh2 org daftar ngundi mcm tu la.

Kt kem ni biase la kne buat teambuilding ape sume. Best la jgk. Dpt knl dgn bdk2 dr fac lain ape sume. Aktiviti dia pun seronok. Plg xleh blah explorace dia. Masuk lumpur tau! Task dia kene tgkp ikan keli. Xde sengat pun. Tp bpk susah! Hahaha. Dgn kaki xleh gerak dlm lumpur tu. Lg yg bangang kne perah getah. Nk keluarkan air dia. Perrrgghhhh!!! Busuk tgk aku tu bau seharian tau x! 3 kali sental dgn sabun pun x hilang! Bau dia plak kalau wangi xpe. Makaih. Mmg terbaik la! Hahahahaha.

Tp overall, program ni best. Pastu akan dtg, bnyk lg aktiviti dia nnt. Kitorg akan push group ni lps ni.
Slogan dia,
"Building the political power for the young people".

Cool! Hahaha. Sekian. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 24, 2011

At last, seriousness!

I like it when we have a serious discussion. No fooling around. No joking. No telling lies. Coz I can tell when u're lying. That is the only time u'll open up 100% for me. And I like it. In fact, I love it. Because that's when we are making progress. Progress for 'us'. Thankyou. I like it when u're serious. But u're too kind. U can't do that for me. I'm not that evil of a person. Don't worry. I know what to do. I know my responsibilities, and u have to know yours too.

Sekian.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 18, 2011

$$$$$$

Duit duit duit! Kali ni nk cite psl duit je.
Moto aku rosak haritu. Beratus2 nk kene byr. Aku decide nk pnjm kt kwn aku. Dpt la. Tp mslhnye pinggang aku ni da x muat2 nk letak hutang lg. Haha. Kusut weyh. Nsb baik la elok moto aku tu. Tp aku rase bnyk lg perlu di betulkan. Sbb xde duit, so aku biar jelah. Haaaa.

Tu kita dah hbskan duit, n dah bertambah hutang, now aku cari jln nk dptkn duit. Aku kerja. Ade kwn aku dulu pnh keje banquet kt concorde. Aku try la. Pastu dpt. Amik kau! Keje dia lg teruk dr bangla. Hahahaha. Kitorg kne stay utk kemas2 utk function yg esoknye. So kitorg keje haritu dr kul 5pm-6am (13jam). Nsb baik gaji ikut jam. Tu pun gaji x dpt lg. Siak tol! Babi! Geram je aku. Tp nk buat mcm mana. Duit bkn sng nk dpt. Bkn ade org suka2 je nk bg aku duit.

Ade kwn yg aku syg marah aku kerja. Sbb bdn pnt smpai x g klas. Abis nk buat mcm mana. Da xde duit. Kalau xde duit, cane pulak nk blajar kn? Nk mkn. Nk mnum. Nk buat asgnmnt. Semua pakai duit. Nak xnak kne jgk ade duit. Sorry kalau aku berdegil. Tp kite kne la usehe lebih skit kn utk dptkan ape yg kite nak. Hmm. Tu je.

Sekian.
Thanks for reading.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 5, 2011

I'm fucked up!

Sampai bila2 pun mcm ni jelah pit nasib kau. Semua org pun sama je. Taktau dah nk ckp ape. Kalau ada bnde nk ckp pun tak guna.

Redha jelah dgn ape yg terjadi semua pit. Tabahkan diri, kuatkan semangat.

I need to change. Help me please.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 2, 2011

Wtf?

Ape jgk la yg tibe2 ade update sendiri blog ni. Just wanna inform u guys kalau ade aku update yg semua english pastu ade bg link mengarut2 tu abaikan je. Bkn aku yg update tu. Sejak aku guna update pakai email ni ade plak bnde tu. Nyampah aku.

Dah tu je nk ckp. Sekian.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

October 1, 2011

This Kit changed all my life!!

hey there...
everyone was worried about me I was back on my feet in no time because of this now I feel completed I had to share this with someone
http://ansel.pl/GrahamMartin79.html
bye.

Menduga

Lepas satu satu dugaan diberi. Kalau aku sorg xpe. Dia pun kene. Aku xleh tgk dia susah. Bukan sbb ape. Dia terlalu mengharap yg balasan tu dtg terlalu cepat n nyata. X slh mengharap blsn tu. Tp kita kene redha, kene sabar, dgn dugaan lain yg kita dpt. Ni semua ujian. You can't stop believing! Everything that happens has a solid reason. So u must be patience.

Whatever happens, I'm always here if u need me. Don't worry. I'll be there. You know you can count on me right? :')
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 30, 2011

Nak nangis kuat2 boleh?

Pinjam bahu sape2 please. I really2 need a shoulder to cry on. Haiiihhhh. 'Tidak berjaya'. Tu je yg tertulis kn situ. Senang2 je kn dorg tu. Jahat betul lah. Hmm.
Sedih sgt2. Xtau kenapa. Yelah. Aku ni sensitif skit bab2 bnde mcm ni. Mane x nye. Dah mengharap sgt2 kot bnde tu. SANGAT SANGAT okayy!
Tp semua bnde jd ade sebab musabab nye kn? Mungkin tuhan xnak bg aku rasa bnde ni. Dia nk suh aku susah dulu. Lagpun mungkin aku akan spend duit tu x betul sgt. Tu sbb kot. X pun bnde lain ke? Utk future aku? Kan kan kan? Haaaaa.. Menjadi org positif skg ni. Mencuba sedaya upaya. Memaksa senyuman dpn kwn2 aku skg ni. Sgt xde mood sebenar benarnye. Tp xpelah. Paksa jelah diri ni. Kalau kita ikutkan sgt frust ni pun bkn dpt ape pun ek. Sia sia je.
Soooooo, be strong apit! U're tougher than this! Get over it!
Ibu, ayah, ana, ika ngan ali. Apit mntk maaf la sbb x dpt nk senangkan korg buat mase ni. Buat mase ni, apit akan susahkan korg lg. Sorry sgt2. I've let all of you down. Tp xpe. Mungkin masa akan dtg apit akan senangkan korg. I'll get through this. Korg support apit tau! Dah kerja nnt apit akan balas balik budi n jasa korg kt apit. I promise! :'D

Sekian. Luahan utk kali ni. Thankyou for reading.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 27, 2011

Dedicate!

Hahahahahahahahahaa. Nk dedicate lagu 'Cheated - Mike Posner' kt kau. Dulu lagu Mike Posner jgk kn. Yg skg lain skit. Hahahahahaha. For fun je. Don't take it too seriously! Enjoy! :D
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 25, 2011

Ikat perut!

Nak ikat perut pakai ape r sng? Hahahaha. Nmpk gayenye lps ni aku dah kene ikat perut la. Dah 2 mggu pt masuk, n now tgl 500 je. Nmpk la jgk ade dpt brg2, dpt blanje2 org, kuar2, byr utang skit2 n plg pntg bg mak bapak. Okay la tu kn? Lps ni xde la tu semua. Limit2 la semua. Dah xde karoke ke wyg ke ape dah pasni.

Nak kerja sbnrnye. Tp takot. Takot x pndai bahagi masa. Yelah. Assignment dah ada. Penat2 nk buat assignment pejadahnye kn. Hmmm. Tgklah nanti mcm mana. haiihhh. Next week da kene byr umah sewa. Ni baru betul2 sengkek tahap gaban ni. Xpelah. Mcm aku ckp selalu kt mmbe2 aku, duit boleh dicari, rezeki ade kt mana2 je. Sentiasa berfikiran positif! Dah mls nk tension2 semak2 kepala. Nak relaaaxxxxx jeee.. Hahahaha. ;)

Hadkan perbelanjaa ye apit. Kawal nafsu berbelanja tu. Even skg ni sbnrnye ade bnde nk beli lagi, tp nk buat cane. Lenkali jelah. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Re: Fwd:

Hi there.
i hope you are ready to begin your new life
http://mjforum.czweb.org/DavidMorgan78.html
c ya

September 22, 2011

Apology

Elton john said it seems to be the hardest word. I guess so.
But even eminem said it to his mama. Y can't I?
And btw, sorry one republic. I have to disagree with you. Its never too late to apologise. Its better late than never.

Here, me, ahmad nor afiq would like to apologise for some things.
1stly, I would like to say sorry to anyone whom I've mad mistakes to. Maybe by talking, action, a joke, or anything that made you uncomfortable, or hurt your feelings. I'm sorry.
Next, I would like to say I'm sorry if I've ever given false hope to you. Hope that I should have never gave. Maybe my intentions were misunderstood. Maybe my ways or actions shouldn't have been the way it were. Therefore the fault was mine. I'm sorry.
Next, for you, I'm sorry I put too much hope in you. I suffocated you. I've put so much hate in you. All because of what I've done. I expected too much on you. I'm sorry.
Next, I'm sorry I had to do it. I know you relied on me. I know you would've wanted me to stay. But I can't. Not in the way you wanted. I'm sorry.
Last and definitely not the least, I'm sorry to all of you at home if I ever let you guys down, if I ever did what u didn't want me to do, if I ever disobeyed you. I'm sorry.

All of these was never my intention. I would never do it on purpose. Please forgive me. And if I missed something, I'm sorry. After all, I'm still a child, still young, and full of mistakes.

My highest hopes, if only I could be a better person than before, a better person than yesterday, a better person than I am now.

Dear God, give me the strength to be what I am supposed to be, a better man. Put me on the right track. Give me the will to change myself. Amin.

That's all for tonight. Goodnight guys. Thankyou for reading.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 20, 2011

Updates!

Now, nk update psl diri sndri pulak. Hehe. Skg dah start belajar. Klas semua dah kene pegi. Kalau x jd bodoh aku nnt. Mslh pulak buku ni. Xtau la. Rase mcm nk beli buku mahal2 tu, konon2 berkat la. Tp beratus2 pulak hbs nnt. Hmm. Xtau lah. Tp buku penting. Dah start belajar, kene start buat note. Kalau x tertinggal nnt. Aku dah berazam nk maintain pointer. Kene la effort lebih skit kn? Hmmmm...

Psl rumah pulak. Hidup kt rumah ni sgt leceh. Even kt sebelah fac pun, still jauh gak nk pegi. Baru 2 hari moto dah rm5 dah minyak. Mampos mcm ni. Moto dah lah pinjam. Terima kasih kpd 'si dia' sbb bg pnjm moto sementara tgu moto aku smpai dr jb. (*hugs)

Love/social life pulak. Mcm biase. Kwn2 ajak lepak, aku lepak. Ajak futsal, aku futsal. Tp skg ni ade skit mase dilebihkan utk dia. Yelah. Aku bnyk terhutang budi ngan dia. Buat masa ni, kita dua2 xleh kemana. Belum bersedia la maksudnye. So sementara ade peluang, aku nk spend time secukupnya ngan dia. Degree aku x lama lg nk hbs dah. Entah ape nk jd dah time tu kn. So skg dah x pk psl status ke ape ke, skg ni aku ikut je flow. Ke mana angin bwk aku, aku ikut :)

Utk awak yg kt jb tu plak. Sorry. Xde niat nk sakitkan, hancurkan hati awak. Kite bleh berkwn. Tp kene la dgn cara yg betul. Bkn sembunyi2 dr certain2 org. Hope awak phm. Doa sy utk awak, semoga awak berbahagia di samping si dia awak. Sy nmpk mase dpn awak dah terjamin dah. Alhamdulillah. :)

And last but not least, for my bff. Sori haritu x dpt jmpe. Serious weyh pnt gila. Nnt aku balik lagi kita lepak lah k. Jgn marah2 tau. Nnt cpt tua. Tua dari usia. Hee. My btw! Tc tau! :D

Ha kau. Sekali update ttg diri sendiri melambak2 keluar ha. Hahaha. Dah lah. Nak mandi siap2. Nak g buka jap lg. Dgn . . . . . Hehehe. Take care guys! Thanks for reading! Assalam! :D
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Disconnect

Sorry. Ni jalan terbaik supaya aku x kacau2 kau lg, x semak2 kn kepala kau lg, x buat kau marah2 berangin lagi. Haha. Aku tau kau pun nk bnde yg sama. N kau pun suka mcm ni. Aku fhm. Okay. Smpai disini saja.
Sekian ;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Overreacted

Amboi kemain marah lagi blogpost dia. Hahaha. Sorry lah. Aku tertekan skit time tu. Abis dah excited gila kot. Xpe2. Aku mintak maaf semua slh silap aku dr hujung rambut smpai hujung kaki k. Pasni aku x kacau kau lagi dah ye. Kau pun dah nk ade life baru ke ape tah aku pun xtau. Haha. So mmg sesuai sgt la masanye skg ni kn? Hee.

Doa aku utk kau, semoga kau berbahagia, semoga kau sihat selalu, dan semoga kau cpt kawen. Hehehehe. JK. Tc ye. Assalam. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 16, 2011

Keluhan. Hmph.

Haiihhh. Nyampah lah aku. Seroius weyh. Aku bknye tiap2 ari kot dtg. Jarang sekali la. Ape la slhnye kan. Mmg la da xde pape. tp aku da ckp dr awal lg doe nk dtg. Mmg da mengharap sgt da nk kua ngan kau. Tp tu lah. Kau pun bz ngan kwn2 kau kn. Xpelah. Dah nmpk la kt situ. Okay la tu kn. Now aku dah tau. Xde la mcm bodo aku lps ni.

Yg si kura ngan zaty ni plak x hbs2 nk backup kau. X hbs2 suh aku ngan kau balik. Naik penat dah nk jwb. Pastu kaauuu je sntiase betul. Ape syg sgt dorg ni kt kau pun aku xtau la.

Mls dah la. Buat serabut kepala je. Lps ni nk dtg sni kalau bgtau last minit ke, bgtau awal2 ke pun same je. Dulu bgtau last mnit, kau ade pakwe kau, boleh plak kua kn. Xtau ah aku. X phm ah. Agaknye skg dah lg ramai kot. Tu yg x free tu. Ahaha. Sorry.

K lah. Sorry pembaca. Tension kejap. Dr mlm td pk bnde ni. Sedih sbnrnye. Hampa. Frust. Abis dah excited gila kot. Tp? Hmmm. Tp x guna kn. Da la. Nk g breakfast kt sungai petai. Jmpe lagi. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 14, 2011

Sorry my dearest :(

Maybe I'm harsh. Maybe I'm cruel. But from my view, we can't be. I'm too comfortable just the way we are. I don't want to take risks. Things will be different if we're together. Seriously. Maybe u're not thinking what I'm thinking. But for now, I think this is the best way.

Thankyou for understanding. Thankyou for accepting. And thankyou for everything.

ASA sentiasa okay? Don't worry. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 12, 2011

Sem baruuuu!

Tu dia. Class dah start. Td baru g 1st class. Lecturer tu klakar. Dia nigerian. Hahaha. Lawak gila dia nk hafal nama budak2. Mcm biase la, skimming2 je 1st class. Pastu dah.

Turun bwh tu, perrggghhhhhhh..junior2 tgh dftr.. Perggghhhhhhhhh!!! Hahaha. Rambang mata weyh. Serius mcm2 org ade. Yelah. Tgh single kan. Tipu la kalau xde niat nk ade gf. Tp ntahlah. Tgk dorg mcm mls je. Xtau la hati ni tgh ade kt org lain ke, otak ni pk semak kalau ade gf ke, takut effect result ke. Terus terang aku ade syg kt sorg ni. tp dia ckp dia belum sedia. So friends it is. Aku happy dpt jmpe dia. Sbb rindu dia sangat2. Kisah kitorg pun tergantung sbnrnye. So skg ni buat mcm biase jela. Hmm.

So far, aku happy balik shah alam ni. Sbb dpt jmpe kwn2 yg dah lama x jmpe. Nak lepakkk jee.. Tp pk duit kn. Kene save skit. InshaAllah semua okay. Aku tekad sem ni nk berubah. Even x ketara pun, kene la berubah skit. Aku kene score. Hope aku dapat lah. Amin. :D

K guys, nk rest, jap lg ade class. Later.
Thanks for reading. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 10, 2011

Trip to Desaru/Batu layar!

Oh! Hampir terlupa! Hahahaha. Last minit plan nk buat trip ke pantai. Ala dkt je desaru. Naik highway x smpai 1 jam. Mmg plan mula2 dah elok la nk ramai2. Tp sygnye, am xleh g. Pastu ade la org2 yg yes x yes je nk g. Hampeh tol! Mcm sial! Last2 kitorg berlima je pegi. Aku ayun din ezan acin. Ok what. Drpd xde org kn.

Plan ade la lari skit sbb ade org tu bijak tertido balik. Tp okay lah. Dpt jgk mandi wpon kjp. Kjp pon aku dah pnt. Maybe sbb x tido mlm tu. Abis dah terbiase tido kul 5. Pastu bleh plak ptg semalamnye aku dah tido. Ha amik kau xleh tido. Hahahaha!

Balik je dr desaru tu, dlm tghari gtu, kitorg g lunch jap, then grk karok! Hahaha. Am ana n ika join skali. Amik kau karok bagai nak rak, jap g nk byr rm15 je? Hahaha. 3 jam beb! Cool!

puas jgk la kuar haritu. Best!!! Spend time last dgn kwn2. Hmm. Time tu la baru kita tau sape kwn kita sebenar. Kan kan kan? Yg sanggup susahkan diri dan sama2 susah utk spend time sama2. Syg doe korg sume. Thanks for the memories guys! <3

Sekian. Thanks for reading. :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

September 9, 2011

goodbye JB, hello SA :)

diam x diam, 3 bulan dah aku kt jb ni. rasa mcm kjp je. sebelum nk tempu tu pk mcm lamaaa je kn. tp masa jalan cpt betul. mcm2 dah aku buat cuti ni. tipu la kalau aku ckp aku x puas cuti ni. aku rasa aku dah cukup dah cuti. mmg ngam ah. n aku dah sedia nk naik sem baru. aku harap semua berjalan lancar lah. aku kalau boleh nk keje naik sem ni. cari duit lebih. pastu org ckp, kalau kita lagi bz kan diri kita, otak kita lagi bagus. aku igt nk mcm tu la. tp aku kene betul2 bahagikan masa. kalau x abis aku. yg plg penting, aku xleh ade gf. kalau x hancurrrr. so aku nk focus betul2 dulu. aku nk maintain kn result aku. tu misi utama aku. yg lain2 aku tolak tepi. aku bkn x pk. pk tp x pk sgt lah. hahaha. kekusutan dlm relationship adalah bnde plg aku xnak skali. plg aku nk elakkan. hopefully, ape yg aku nk aku dpt lah. amin.

doakan saya ye kawan2. terima kasih. :D

selamat hari raya!

makaih da 2 mggu raya baru nk post psl raya an. hahaha. sorrry lah. bz skit lah.
taun ni x balik kg pon. ade la mslh tertentu. so beraya sakan kt jb beb! da la x balik kg, pastu cuti @ mggu, pergh terbaik dok! kawkaw punye raya! semua rumah kalau boleh nk beraya. kalau x dgn mmbe, dgn family. kalau x dgn family, dgn mmbe plak. mmg x dok umah. hahaha. puas la jgk aku beraya taun ni. duit raya pun bnyk jgk dpt. alhamdulillah :)

kepada semua rakan2 @ kenalan @ saudara mara, saya Ahmad Nor Afiq bin Abd Aziz mengucapkan selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin dr hujung rambut ke hujung kaki. :)

August 29, 2011

Raya raya raya!!!

Wokehhhh!! Mood raya dah dtg! Mana taknye. Brg dah beli, kuih da buat, rumah dah kemas, ketupat dah buat tadi(sampai naik melecet tgn) n yg plg penting sekali, rambut dah baruuuu! Hahahaha. Tp mcm buruk je. Ntahlah. Okay la kot. Tp kelakar sikit lah. Hahaa. Pening. MTL. Ana yg kalerkan. Sampai ayah ckp aku ni dah mcm cine dah. Hehehe. Jgn terkejut eh kalau jumpa nanti.

Tahun ni x jadi balik kampung rasenye. Atas sebab2 tertentu. So kami sekeluarga akan berada di rumah menunggu utk menerima tetamu. :) kalau sudi dtg lah ye kwn2. Hee.

That's all. Thanks for reading! :D
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 23, 2011

Congratssss!!!!

Alhamdulillah. Doa aku termakbul. Adik aku, ika, dpt smbg blaja. :)

Yg plg best nye berita ni, dia dpt kos sama ngan aku, n tmpt pun sama ngan aku diploma dulu. Hahahahahaha! TLB! Tp baguslah. Dia masuk sem dpn, ade la kwn2 aku lg n lecturer yg boleh tgk2 kn dia tu kt sane. Dia da la manja nk mampus! Tp mcm kelakar plak rasanya. Yelah, dia akan rasa ape yg aku rasa 3 tahun lepas. Hahaha.

Mmg yg mohonkan dia aritu tu pun aku. Bukannye aku xnk dia berkembang. Tp aku plan jauh utk dia. Dia nk try amik law degree nnt. Baguslah. Ade jgk mmbe2 dip aku smbg deg law(azza n farah). So aku harap tercapai la cita2 adik aku sorg ni.

Ape aku boleh buat, doa dan nasihatkan je lah dia. Selebihnya, terpulang kt dia. Semoga berjaya ika! :D

Sekian. Thank you for reading. :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 21, 2011

?

Ape lah. Aku pun xtau lah. Yg sane ckp sini xde ckp pape, tp yg sini pulak ckp dia bercerita kt sane. Yg sane ckp mcm xtau pape. Hmm. Pape jelah. Terus terang aku rase mcm kene bodoh2 je ngan dorg. Tp baguslah kalau yg sini dah okay n dah explain semua. Cuma ape yg aku nmpk, aku rasa mcm aku yg batak plak, yg mcm bodoh n gelabah. Tp aku jd mcm tu bersebab. Ape yg aku fikir, aku sorg je yg tau. Ape2 je yg bermain kt kpale aku, biarlah tgl kt kpale aku je. Aku fikir pjg. Aku xnak smpai lain yg jd. Mcm2 aku nk elakkan. Tp semua dah setel kan. Okay lah tu.

Tp yg sebenarbenarnye, betul2 aku x phm. Kjp lain kjp lain. Ntahlah. Biarlah mereka dgn dunia mereka. :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 20, 2011

keliru

setelah membacanya, aku keliru. aku kah yang sedang diperkatakan? mustahil! tak mungkin tu aku kan. hahahaha.

buat mcm biase je pit :)

August 16, 2011

Back to square one.

Now, after all that's happened, I'm back to the very beginning. Alone. I'm back to the time when I had nobody but my friends. Don't know whether I'm happier or not. Don't know whether this is what I want or not. And I don't know when will I be like this. Hey, at least I'm not heartbroken like before. See, I've grown more matured. :) I guess I'll just live my life as usual. I'm still breathing. I knew it from the very beginning that its impossible for us to be together. So I didn't put too much hope in it. Thus, I didn't hurt too much. In fact, I don't feel hurt at all. Cool Afiq. U've become a new man. Hahaha.

All of us don't know what will happen in our lives. We can't predict the future right? So we'll just have to wait and see. That's what I'll do.

That's all I have to say guys. Thank you for reading. :) To the next chapter of my life! :D


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 15, 2011

Dissapointing, very.

Ade beza ke? Kalau kita yg suka someone tu, atau someone tu yg suka kita? Sepatutnye ade kan? But not for me. *sigh

Bila aku suka kt someone tu, selalu aku dihampakan(poyo sial ayat). Tp aku igt bila someone tu suka kt aku, xde la jd bnde yg sama. Tp rupenye aku slh. Hmm. Sama je. Menghampakan.

And I'm tired of it. Aku rase lps ni aku betul2 tekad xnak ade someone langsung. Aku nk cuba. Gf pun xnak. Tp boleh ke ek? Kita sama2 tgk lah ye.

Reason aku mcm ni xde la besar mana. Dia x buat slh pun. Tp aku rasa 'unappreciated'. Mmg aku tau kita berdua agak mustahil, tp at least aku dah beralah. Aku ikutkan jgk. Aku usahakan jgk. Tp mcm biase la, aku rase mcm aku bertepuk sblh tgn.

So aku dah mls dah. Ape nk jd jd la. MTL. I think I'm better off with my friends. Like I said, dissapointing, very.

That's all. Thank you for reading.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 12, 2011

Semua salah!

Aku xtau la knape dorg ni. Aku dah berlebih kurang dah. Aku dah mengalah dah. Ape yg aku nk buat tu semua utk korg pnye kesenangan. Tapi aku jugak yg salah, yg dimarah. Aku xde nk tension mcm korg pun. Aku okay je. Korg tension, korg tekan aku pulak. Ape yg korg nk sbnrnye pun aku xtau la. Aku diam n ikut je. Aku give up!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 7, 2011

bangang

serabut sgt kepala smpai x prasan tajuk post sama. hahaha. bangang gila kn. mls nk betulkan. mcm2 tgh pk ni. adoiyai. psl nk  buat itu, nk buat ini. hmmmmmmm.....
keje pulak, da nk benti. td buka sama2 ngan dorg. rasa mcm best plak. nnt mst rindu seyh. haiihhh...

kusut2..mintak2 la semua berjalan dgn lancar..n setel dgn cpt..
amin..

sekian -___-

August 6, 2011

Dugaan puasa -__-'

Oh tuhan ku! (OMG dimelayukan)
Haihhh..mengeluh pun tak guna dah. Nk tau ape dugaanya? Semalam phone aku rosak. Maxis dan juga celcom! Makaih. X agak2 nk rosak sekaligus dua2! Dorg berpakat gaknye nk rosak sama2. Sampai ati dorg. X kesian ke kt aku. Hmph! So buat mase ni. Aku tidak berphone lah ye pembaca sekalian.

Pastu boleehhh pulakk kn nk demam! adoi! Tu lah haritu berckp 'dah lama x demam'. Ha terus dia bagi kau demam pit. Pdn muka kau. Bhahaha.
Doakan aku baik secepat mungkin ye kawan2. Tq! :)

Sekian. Thanks for reading! :D
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 5, 2011

I was never spoiled as a child I wasnt acting like myself my expectations were more than exceeded !!
http://www.1001annonces.com/1/redir.php?kihohax=twitter.com&guxaqu=twitter.com&u=abc24-news.net/esubmit/bizopp_main.php everything seems to have worked in my favor trust me this is no joke
Dont say I never help anyone!

August 2, 2011

Dugaan -___-'

Perghh..puasa kali ni betul2 menduga aku..mcm2 dtg..dgn kerja, mslh lain lagi..haiihhh..da xde setan, time tu la nk nmpk betul2 kita ni mcm mana..
Aku bkn ckp psl mkn je..perangai kita, marah kita, angin kita, ape2 jelah yg kene mengene dgn kita..nafsu kan.merangkum.mcm2 nafsu ada..Kan? Bertahan la apit..jgn diikutkan sgt ye..just be cool.. B-)

Sekian. :)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

August 1, 2011

senyum sampai telinga! :)))))))))

hhahahaha.nape senyum smpai telinga?haaaaa.tahin ni punye puasa aku excited lebih sikit nk jumpa..sbb?sbb tarikh diaaaaa! hahaha..1st anny.padahal dah xde dah pun..haha..saje je..
Pastu teringat mase tahun lps aku celebrate puasa sama2 ngan 'dia' dgn mmbe2 aku..best doe time tu! asik teringat je..rindu!heee..

Nk ckp tu je sbnrnye..hahaha..
Sekian!thanks for reading! :D

Puasaaaaaa!

Woohooooo! Dah bulan Ramadhan dah! Sebulan dpt puasa dgn family..tp nk tgh smpai tgh bulan ni..puasa sambil kerja..larat ke seyh?hahaha..kalau larat larat lah ye.. :P

Aku nk ucapkan selamat berpuasa kpd semua rakan2 dan saudara mara. N plg penting sekali pembaca2 semua. Kalau ada la. Hee. Puasa penuh tau! ;)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

July 27, 2011

Sial punye BK!

Babi! Dandan aku punye document semua kau x dpt an!! Dah elok2 document aku semua dah ckup, dpn mate aku lagi posmen tu amik! Document budak2 lain yg resign kau dpt! Aku punye xde! Siaaalll!!! Kalau kau dah kedekut sgt nk bg gaji aku lebih, x payah bagi terus! G mampus! Mcm ni la kau punye kedekut, mmg confirm aku resign awal la sial! Kimak! Kedekut! Pantat!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Reliving my past :)

I just read ur blog. Yg lama2 punya. Mase wujudnye 'kita' dulu. Its like I relived my past. Hahaha. Senyum je x berenti. X sangka dulu I pernah rasa happy gila smpai mcm tu skali. Tp I ada soalan nk tnye u. Betul ke u happy mase tu? Hmm. Sayang kan. Kalau nk difikirkan balik. Yelah. Ape yg kita ada dulu. Mcm tu je. Kenangan je skrg. Haha.
Nk buat mcm mane kan? Ape yg dah lps, lps lah. Kita dah xleh nk betulkan lagi dah. Skrg pndg ke depan je. U dah bahagia skrg. I? Tuhan saja yg tahu.

But frankly speaking, I miss you by. Actually, I miss 'us'. Hmm. Sorry. Nk ckp jgk ape yg I rasa. Haha. Degil kn. Ah biarlah. Sape nk marah kan. Hee.

Tu je nk ckp. Hope u baca lah. And thanks for the memories by. I learned a lot about life when I was with you. Igt lg ape yg u ckp n buat kt I semua. Happy. Betul. Hahaha. Dahlah. Melarat jap g ni. Bye! :)

(Sejak2 dah boleh update blog pakai phone, keje nk update je. Hee. :P )
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

July 26, 2011

Kantoi sudah! :P

Hahahahahahaha! Klakar la sial..

Akhirnya setelah bertahun2 aku sembunyi dari mak bapak aku, terkantoi jugak arini..mati2 aku igtkan dlm jaket aku tu henpon..aku pun main keluar kan je..jap lagi rokok..bapak aku tibe tibe ketuk kepala aku, "oh rokok!".hahahaha! Bodoh sial. Terus masukkan balik dalam jaket.. Tapi, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata(dlm kes ni, terlajak rokok), badan binasa.. Hahaha..
Ala, tapi dorg dah lama tau dah aku isap..for those who know me, korg tau la aku smoker kan? Tapi aku x pnh smoke dpn parents aku. Atas dasar hormat.. Sbb tu duit diorang.. Mmg aku ade loan, tapi yelah..x sdp la kan.. Hahaha. Tapi diorang okay je.. Xde ape pun.. Heeee~ :P

Sekian. Katoi bodoh je. Hahaha. X berentoi nk gelak. Thanks for reading btw! ;)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kenapa?

Aku xtau la kalau aku slh ckp ke ape ke..tp aku jujur..aku ckp ape yg aku rasa..tp kau?aku xtau ape yg kau rasa..sekurang-kurangnya bg la aku hint ke pape..ni x..aku dah siap tanya dah..hmmm..mungkin kau xleh terima ape yg aku ckp..mungkin kau x puas hati..aku xtauu..perasaan kau pulak ape?sedih?bersalah?xde prasaan?pun aku xtauu..

Haiihhh..ntahlah..sorry kalau aku over..tp aku x expect utk dpt reaction mcm ni..aku expect utk dpt respon..aku dah cukup brani amik risiko utk tnye bnde tu, utk luahkan..tp responye?
Hmm..aku tau aku dah selesa mcm ni.mungkin kau pun sama.tp utk aku keluarkan soalan tu, aku tau risiko dia besar.tp aku buat jgk. N skrg ape jd? Aku pun xtau lah..
Kenapa kau mcm ni? Xde sape tau. Sbbnye? Kau xnk ckp.
Tu je aku nk luah skg ni. Thanks.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

July 25, 2011

Nk ckp ape ek?

Hey hey hoi..
Da lama x update..mcm2 nk update sbnrnye, tp lupe jekk..susah nk g cc..pastu email kt phone plak xleh pakai..ni baru je on balik..haha..ape je nk ckp ni..da lupa dah semua..
cite skit la eh ape je dah buat lately ni..
Umah tgh renovate sikit, so bekecah nk mampos..rimas aku tgk..bila la nk siap..
haa pastu psl kerja plak..perghh..penat jgk la ek keje ni..da lama x keje..asik bz je..da lama x lepak2 ngan mmbe2..pasni da puasa plak kn..rindu la dorg..tp lg rindu kt 'dia'..
Ha alang2 dah tersebut pasal dia ni, nk luahkan la sikit..
Aku xtau la ek sbnrnye kitorg ni mcm mane..n smpai bila kite nk mcm ni je? xkan x pegi ke lgkh seterusnya. Aku mmg mengharap. Tp makin lama aku makin kurang mengharap. Sbb rasa mcm x ke mana. Hmm. Ntahlah. Mls nk ckp bnyk2 lah psl bnde ni. Biar jelah. Ape nk jadi, jadi lah. Pape pun, aku seronookkk gilaaa keje kt situ..haha..crew2 semua best2! (Cuma ade sorg tu jelah mcm sial). tp syg la aku keje kjp je. Abis nk buat cane kn. Xpelah. Cuti lg nnt aku keje la lg. Hahaha. Mcm bpk aku punye plak kn BK tu. :P

Dah lah. Xde bnde nk ckp. Perut mengah mkn durian td. Da bertahun2 x mkn durian aku rasa. Mcm nk muntah pun ada.
Okaylah. Thanks for reading guys! ;)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

July 19, 2011

Testing, testing

Updating using my phone..does it work?
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

July 6, 2011

sarsi

title tu sbnrnye ape yg ade sorg kwn aku ni pgl@ckp kt aku..aku xtau ape maksud di sebalik sarsi tu..kalau korg tau bgtau eh..

kt sini aku nk cerita psl ade sorg kwn aku ni. berkawan dah lama. rapat. bertahun jgk aku dah knl dia. dah cukuo kenal dah hati budi masing2. dah sayang, tp sebagai kwn rpt. aku suka cara dia, n aku bnyk kali ckp kalau aku nk ade gf, aku nk mcm dia. sbb dia sgt2 memahami aku. n kitorg senang bersama. tu sbb aku care kt dia lain mcm skit. smpai ramai org igt kitorg couple, n ade yg nmpk yg aku care kt dia sgt2.dia pun pandai jaga aku. aku suka. suka sangat. dia baik gila dgn aku. selalu tlg aku time aku susah. 
baru2 ni, dia confess kt aku yg dia dah suka kt aku. suka yg bukan sebagai kwn biase. lebih. aku x pnh sangka yg akan jadi mcm tu. sbb aku rasa, she's out of my league. tp dia sgt humble. dia jatuh kt aku sbb cara aku care kt dia, n dia senang dgn aku. aku sgt2 x percaya. sbb x pnh terfikir yg boleh jadi mcm ni. impian jadi kenyataan lah! hahaha.
tapi malangnya, dia x boleh jd aku punya, buat masa ni. ade halanganya. kitorg semakin hari semakin rapat. semakin rapat semakin sayang. tapi smpai bila mcm ni je? xkan kita berdua x bergerak ke mana2? hmm. alangkah indahnye kalau dia aku punya. inshaallah, aku akan cuba sehabis baik utk jaga relationship kitorg. tapi tu kalau dpt lah. dia matang, tapi manja. just perfect, bg aku la. dia sweet. n mcm2 lagi la. hahaha. tgh angau kan. :P dia sanggup terima aku seadanya, aku yg xde ape ni. untungnya kan ade org mcm ni. tapi, halangan tu tetap ada. hmm.

dia dedicate kt aku satu lagu ni. serious sweet gila. x sangka aku. terharu sgt2. lagu yg once-aku mau. thanks dearest. :')

yg kelakarnye, cara kitorg berbual n communicate skrg dah lain. dulu mcm biase la kwn2 kan. tp skg mcm lebih skit. hee. tp x kekok pun. ok je. tandanya? serasi?sesuai?hahahaha..xtau lah.

aku dah mula meletak harapan. tapi xleh lebih2. keadaan x menggalakkan. xpelah, ade jodoh, ade lah kan. tuhan dah sediakan semua utk kita, kita tggu je dan lihat. :)

sekian. thanks for reading. :)

kerja cuti aku

okay skrg dah lega skit dah lepas geram. skg nk cite ape aku dah buat.

cuti haritu, aku melepaaakkkk je kt umah, jalan2..bg puas dulu..1hb haritu aku baru start keje..nsb baik czn aku ni pgkt besar la jgk kt satu fastfood restaurant ni..haaaa..1st time keje fastfood..kelakar la sial..baru keje 4 hari tp mcm2 aku jumpa..alhamdulillah, bertambah pengalaman dan pengetahuan aku tentang kehidupan..

keje yg aku buat, masak2 burger tu okay lah kan..jap lg, czn aku tu mntk tlg hntr delivery..mslhnye, motor xde..ha amik kau delivery pakai kereta! hahaha..kemain lg..korg pnh dgr fastfood delivery service pakai kete?x kannn..haaa...letup x tmpt aku..hahaha..esoknye plak, aku blajar jaga counter..makaihh..semua bnde aku kene blajar..tp aku suka..sbb belajar bnde baru..lgpun org dah percaya kt aku, xkan aku nk tolak kn..thanks epeng!
semalam suwey gilaaaa! delivery pakai motor kesayangan aku, VS tu. jap lagi tgh nk hntr, rosak xleh start. dah tu tpon mmbe, 10 mnit baru dpt. tukar moto jap nk g hntr. cari rumah customer dah 10 minit. berpeluh2! dah smpai kt pintu rumah, anjing menyalak2 pulak! mcm mane la aku nk bg mknn tu. last2 ltk luar je pastu aku blah. org tu amik sndri kt luar. kelakar la sial jadi rider. hahaha. tp kalau aku dpt jd rider permanent, gaji lagi masyuukkk..yg tu kadang2 je..mintak2 lah dpt nnt. amin.

kalau korg nk tau tmpt keje aku, ha ni dia............

 kalau korg rajin dtg lah. hehehehe.. rasenye mcm tu je nk ckp psl ni. 
sekian. thanks for reading. :)

kimak tol!

hey guys,
sebenarnye nk update ape yg aku dah buat lately ni. tp harini aku menyirap. serious weeyhhh.so aku nk ckp psl kemenyirapan aku jap.
aku ni pantang kene tipu. aku benci org penipu. lagi2 la kalau kawan aku yg rapar.yg kenal dah lama, dah sayang, tp still menipu aku lagi. aku ni sebagai kwn kau, aku terima je la ape kau nk buat. aku x kisah! tapi, kau nk jage hati dgn meni pu aku? mcm tu ke? bg aku, jujur tu lah jalan terbaik. yg lain blkg cerita.
kau, dah berubah. sejak baru2 ni. dah langsung x lyn aku. aku tau kau ada komitmen lain. aku tau kau bz. kau bnyk kwn nk kene jage hati kn. so buang je aku dr list kwn2 kau k. xyah bekawan dgn aku lagi. senang. xde la aku mcm bodo nk msg2 kau, call kau, ajak kau lepak. sia2 je tu semua kan. aku ni boleh phm kalau org dah x suka aku. aku x kisah. kawan aku yg lain ade dgn aku, yg jujur n ikhlas berkawan, Alhamdulillah. hopefully, dorg la yg aku nk bwk smpai mati, Amin.lepas ni xyah la cari aku. senang kn. kau g lyn mmbe2 kau yg lain tu. mls nk meleret lebih2. buang mase aku je.

dah. tu dia yg buat aku bengang gila skg ni. yg aku tulis tu boleh jd org yg sama, boleh jadi org yg lain. sapa mkn cili, dia terasa pedas lah ye. harap kau tau aku tgh ckp psl kau. so lps ni kau tau la nape aku berubah.

sekian. thanks for reading guys.

June 26, 2011

jakun kejap lahhh

xde kerja..
hahahaha..smlm ade event kt dataran..carboot sale..kitorg semuaa nk pegi..tp xde transport..ape lg?semua grk naik bas!hahahaha..mula2 ke DARATAN(dataran) naik teksi sbb dah lmbt..dah puas jalan2 kt situ pastu kitorg grk ke bndr..tahan la bas tepi jalan..hahaha..kelakar doe..semua mmg dah lama x naik bas..mcm org bodo je..
dah kt bndr g la pusing2 CS..pastu karok jap kt Merlin tower(sumpah mcm sial busuk tmpt dia).lagu dia ok la.bnyk jgk.pastu g mkn kt bazar..bukan main western lagi bdk2 ni kan..balik ke bustand larkin kitorg naik bas..rupanya kjp je nbaik bas kn..x smpai 10 mnit..hahahaha.
pasni kitorg plan nk g tmpt2 lain plak naik bas..yg jauh2 skit..tp pasni konpem aku spare baju..MANDI dowh smlm!hahahaha

pulang ke kampung halaman :)

selepas selesai trip kami tu, aku pun bercadang nak blik jb tros..mls nk dok lama2 kt shah alam..duit x ramai..duit yg ada kt tgn pun duit pinjam.. :P
haaaaaaaa....tau aku balik naik ape?balik naik lori!bhahahahaha..czn aku keje movers. tumpang dia. bwk la moto beg semua..semua aku angkut bwk balik jb..hehehehe...
n now, aku dah kt jb..misi utama : nk cari kerja..objektif : nk betulkan motor...
semoga segalanya berjalan dgn lancar..amin... :)

BAS's & BCA's Trip to Sg. Sendat!

wuuuyyyoooo.....x sangka seyh jadi pulak yg aku ngan mmbe2 aku plan nk g trip mandi manda ke sungai tu..mcm2 halangan mula2..last2 aku ckp aku nk je pegi..pastu rupenye ramai nk g..hahaha..nk gerak tu dpt jugak la 4 kete..
ckp je nk grk kul 9.30, last2 gerak kul 11.30! paler otak k\dia ah. ade la sorg makhluk Allah tu yg lembab nk mampos!bengang tol aku.
perjalanan ! jam lebih jgk lah..dah smpai tu x bnyk cite, tros je mandi..haha..sejuk gilaaaaaaa weyhh air dia..tmpt dia pun best..ade tmpt cetek(utk org x reti berenang), dan tmpt yg dalam n gelongsor(utk perenang2 negara)..hehehe
yg buatkan trip ni lg best, org yg join tu..dorg semua sporting, lyn kepala, masuk air..so trip tu jd lg syookkk...x bnyk hal, semua ok jee...best la..yg buat x bestnye, sbb grk lmbt, then terkejar2 mase..lecehhh...
kepada para organizer, terima kasih diucapkan sbb sanggupo menyumbang idea, masa, tenaga dan lain2 utk trip ni..menjadi jgk trip kita..
untuk si dia, apit mintak maaf sangat2 sebab menyusahkan dia..at least we had fun kan?xtau ape jd kt apit kalau dia takde..terima kasih yg x terhingga :')
lastly, looking forward for the next trip guys! :DDDDDD

p/s : gmbr nnt aku upload kt FB..tp lmbt skit..sabarrrrrrrrrrr.....

June 18, 2011

Alhamdulillah :')

results are out. ya allah. x pernah aku rasa seronok mcm tu skali. yesterday was a great day. seriously. perasaan seronok dia tu lain mcm tau. perghh. kalau lah aku dpt bg korg rase ape yg aku rase tu.

result keluar malam jumaat. aku tgk ramai gila dah main update2 status dah psl result dorg. geram je aku. tgu pnye tgu xde pun email masuk kt phone aku. last2 aku geram aku tido lah. sbb esoknye ade test. pagi tu, dah smpai kt tmpt test, tiba2 rasa mcm nk bukak email pakai phone plak. dah dpt bukak, tgk kt inbox xde pun. try la bukak kt spam. pastu ada! time tu dah berdebar dah. try bukak, scroll punye scroll pastu ternampak lah list2 subjek dan grade nya. tgk mcm boleh tahan. pastu result bawah skali, GPA nye, PERGH! x sangka aku! hahaha. menggigil2 tgn aku! wan kt depan aku siap sound, "dah kenapa kau ni menggigil2?". aku campak phone kt dia bg dia tengok. hahaha. aku amik phone lg satu, tros call ibu. sumpah mcm nk nangis time tu. aku dpt dgr suara ibu pun seronok. aku happy dpt dgr ibu mcm tu.
aku bukan ape. aku x expect langsung nk dpt mcm tu. aku betul2 x target. so, bila kita dpt, seronok gila babi lah kan. akak aku siap ckp, "pit, kau jgn ade gf. nnt result kau teruk. single result bagus. so, single sampai grad nnt!". hhahah. sengal jgk akak aku ni. tp betul gak dia ckp. ntah lah. try jelah kn. mane tau betul. inshaAllah.

sekarang, target aku, aku nk maintain. nk cuba lah. haritu masa konvo, seronok tgk org pakai selimpang naik atas pentas. hati ni mengidam nak jgk pakai mcm tu. so, aku akan cuba dptkan. korg semua doakan aku k.

last skali nk ckp, selama aku kt shah alam ni, aku rase xde bnde yg aku rasa betul2 bg impak kt diri aku n family aku. shah alam ni lagi menyusahkan aku lagi ade lah. mcm2 masalah! pening aku dibuatnye. smpai rasa mcm nk quit. tapi, ade hikmahnye semua tu. sekarang, aku rasa lagi bersemangat lagi nk belajar. ade hikmahnye aku ke sini. at least, ade la bnde aku boleh banggakan.
syukur alhamdulillah ya Allah. sesungguhnya, kau lah pemberi segala nikmat. segala yg aku ada ni semua pinjaman sahaja. aku bersyukur dengan pemberian kau ya Allah. :')

June 16, 2011

92 Truths About Afiq Aziz :)

haiihhh..ayunn...ayunnn....betul la kau ni..hahahaha..nasib baik la aku syg kau..
okay, aku baru je di tag oleh rakan karib (gila skema) aku dari jb..so rule dia, kalau dah kene tag, kene buat..tpakse lah..

ready...
get set...
go!

Rules:  Once you've been tagged , you are supposed to write a note with 92 Truths about you . At the end, choose 5 people to be tagged. I just randomly tagged U. No hard Feelings if U wanna removed tagged! :D


WHAT WAS YOUR:

1. Last Beverage = Nescafe Mocha(tin)
2. Last Phone Call = tadi before g tgk wyg, ez call suh tggu di siap -.-
3. Last Text Message = Inbox: ez, mengiyakan wish goodnite aku kpd dia. Outbox: wish goodnite dkt ez
4. Last Song you listened to = ungu - percaya padaku
5. Last Time you cried = mane bleh bgtau!

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone Twice = entah lah
7. Been Cheated on = nope (setahu aku lah)
8. Kissed someone & regretted it =nope.never regretted any of my kisses.bhahahaha
9. Lost someone special = just recently :'(
10. Been Depressed = of coursee!
11. Been Drunk and Threw up = not a drinker :)

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. hitam
13. putih
14. hijau

 HAVE YOU:
15. Made a New Friend = Yes
16. Fallen out of love = sadly, no :(
17. Laughed until you cried = x igt
18. Met Someone who Changed you = yes
19. Found out who your true friends were = yes yes yes!
20. Found out someone was talking about you = x sure.
21. Kissed anyone on your FB friend's list = nope

GENERAL:
22. How many people on your FB friends list do you know in real life =70 - 80%. fb baru. :P
24. Do you have any pets = yes.cats.
25. Do you want to change your name = not necessarily.
26. What did you do for your last birthday = dated someone. and it was a very very very lovely date. gonna remember it till i die. thanks to her. :')
27. What time did you wake up today? = 8.15.lmbt g class sbb tido lmbt buat asgnmnt.
28. What were you doing at midnight last night = buat assignment. hahaha
29. Name something you CANNOT wait for = kerja. sumpah x sabar.
30. Last time you saw your Mother = last week. sbb balik jb.
31. What is one thing you wish you could change about your life = cant mention it. sorry.
32. What are you listening to right now = bunyi2 mmbe2 aku main DOTA
33. Have you ever talked to a person named Tom? = nope
34. What's getting on your nerves right now = soalan ni bnyk pulak aku rase
37. Nickname =  apit :)
38. Relationship Status = single and most definitely ready to mingle :D
39. Zodiac sign = Cancer
40. He or She = he lah!
41. Elementary School = S.T.A.R. 2
42. High School = Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki
43. College = UiTM
44. Hair colour =  hitam kecokelatan skit(kalau kene matahari lah. hahaha
45. Long or short hair = mohawk! yeah!
46. Height = 170++
47. Do you have a crush on someone? = yes. bnyk plak tu. bhahahahaha
48. What do you like about yourself? = pemikiran aku.
49. Piercings = tiada
50. Tattoos = kalau boleh nk jugak
51. Right or lefty= kanan. jalan yg benar. :P

FIRSTS:
52. First surgery = never
53. First piercing = xde pun
54. First best friend = sekolah rendah. kitorg berempat. semua mcm nerd2. hahahah
55. First sport you joined =lompat tinggi. hahaha
56. First vacation = x igt la. mase kecik2.
58. First pair of sneakers = kickers kot. tu yg aku bleh igt lah.

RIGHT NOW:
59. Eating = tak, tp sumpah lapar
60. Drinking = tak, tapi sumpah haus
61. I'm about to = continue on online-ing
62. Listening to =  bunyi mmbe2 aku still tgh main DOTA
63. Waiting for = rase ngantuk baru balik tidur

YOUR FUTURE:
64. Want kids? = mestilah nak!3 kot..
65. Get Married? = bila tiba masanya
66. career ? = nk jadi lecturer, inshaallah

WHICH IS BETTER IN A GUY/GIRL:
67. Lips or eyes = lips
68. Hugs or kisses= hugs sbb comforting. kisses nnt bernafsu.
69. Shorter or taller = shorter skit je
70. Older or Younger = older. hahahaha
71. Romantic or spontaneous = romantic
72. Nice stomach or nice arms = peruuuttttttt :DDDD
73. Sensitive or loud = sensitive.
74. Hook-up or relationship = hook-up kalau rase belum nk serious. relationship bila nk kahwin nnt.
75. Trouble maker or hesitant = xnk dua2 tapi kalau kene pilih jgk, trouble maker

HAVE YOU EVER:
76. Kissed a stranger = takk
77. Drank hard liquor =  takk jugakk
78. Lost glasses/contacts = pakai pun tak cane nk hilang?
79. Sex on first date = wtf? -___-'
80. Broke someone's heart = regrettably, yes
82. Been arrested = tak. saya budak baik. :)
83. Turned someone down = penah. sorry.
85. Fallen for a friend = penah
86. Found yourself talking in your sleep = x pulak.

DO YOU BELIEVE IN:
87. Miracles = Yes!
88. Love at first sight = nope! sbb tu kita suka kt rupa dia je. tu bukan love.
89. Heaven = semestinya
90. Santa Claus = buncit
91. Kiss on the first date = yes yes yes!
92. Angels = mestilah

amik kau. 92 siot. x lenguh plak an! skg aku rse mcm nk tag............
1. fara
4. adha

kalau rajin buatlah. yg x ditag pun boleh buat jgk kalau nak. hahaha. selamat menjawab semua! 
sekian :)

June 13, 2011

JB sebentar :)

haaaa....balik jb kejap harituu..hee..best weyhh..mcm2 buat..seronok2..!
sampai2 relax dulu kt umah kan..jumpe keluarga tercinta dulu..then plan nk tgk maharaja lawak, tiba2 am ajak main futsal..ape lagi..dah la lame x main, sangap weyh..terus ckp on..lepas balik futsal, amik nanak kt busten then lepak jap la..
sbtu plak, kuar ngan nanak jalan2 jap..mlm skit audi join..jumpe mmbe2 tgh keje kt tesco..hahahaha..kemungkinan besar aku nk keje situ jgk cuti nnt..InshaAllah..g bandar jp..dh mcm org jakun dah..mcm2 ade dah skg..bnyk perubahan lah JB..best! pastu lepak jap dgn mmbe..dia dua beradik..da mcm kembar dah dua2..hehehe..thanks coz sudi join lepak..aku suka betul tgk muka akaknye..hehehehe
ahad pulak, g Desaru! amik eqa..dia kem plkn kt sane..pastu bwk g mandi kt Batu Layar..best dowwwhhhhh! ngan sedare mare semua g..seronok gilaa...semua enjoy2..x sabar nk g lagi..mandi tgh2 hari buta..naik pantai kulit dah kuar ape bnde ntah..takut aku..sebaik dah susut..hehehe..hitam jgn ckp lah kn..haaiiihhhhh... -__-'

ni gmbr2 nye..

 kadak n kadek
 babam
 ni la muka yg aku ckp aku suka tgk tu.hahaha
 audi n nanaq
 pagi, time berkumpul
 bday2 org bulan 6 disambut sekali
ni lawak doe! hahaha. 

gmbr skit je kt sini. album fb bnyk. bg yg aku x smpt jmpe tu, lg 2 mggu aku balik k. korg rilek je. :D
sekian, thanks for reading. :)

June 8, 2011

Cancer :)

whats cancer? bukan penyait tu tau. horoscope. zodiac sign. mine is cancer : 11th July :)
nk tnye skit la. korg pcaye x kt horoscope2 ni? betul ke? aku rase mcm betul. tp mane dorg tau ek? tgk kt bintang je da bleh tau org punye personaliti? hahaha. x logik. tp cane kdg2 dorg bleh dpt betul? nasib je ke? ke kita sndri yg nk bnde tu jd betul? hahaha. xtau lah. aku ade tgk beberapa yg aku rase sgt kene dgn diri aku. tp ntahlah. korg lah judge k. :)

1. Cancer signs aren’t easy to figure out.
2. Cancer seems to have 2 personalities. One is very outgoing, funny and quirky. The other is shy, moody and antisocial.
3. Cancers spend a good deal of time worrying about their families and, even more so, about money.
4. A Cancer will remember all the wrongs done to them, they don't forgive and can't forget.
5. There's a reason behind everything a Cancer does.
6. Cancer learns and expresses everything through emotions.
7. Cancers,are popular because they really listen to what others are saying. Their own voices are attractive too.
8. Where their own problems are concerned,Cancers can disappear inside themselves and brood, which makes it hard for others to understand them.
9. Cancer come off as unapproachable and maybe even mean but I am really am a friendly and sensitive. That's just my defense mechanism.
10. Cancer makes your relations deep and committed, with great affection.
11. when you ask a cancer about something they usually know at least a little bit about it. & we do this without even trying, lol.

 p/s : ni semua aku amik kt twitter. bukan aku buat sndri k. haha. 

ni mascot utk cancer.

ni plak logo dia.

dia punye binatang tu ketam. aku pun xtau nape ketam. pastu logo dia mcm 69 skit, cool lah. kebetulan aku suka'yin yang'(yg logonye lebih kurang mcm tu). tarikh dia pula, 22 Jun - 23 Julai. sama zodiac sign dgn Ibu!!hehe. patotlah aku boleh ngam dgn ibu. :p

rasenye tu je nk kongsi buat mase ni. sekian. thankyou for reading. :)

June 2, 2011

june! :)

selamat datang jun! hahaha. jun bulan 6 lah.

latest update, klas intersesi dah pun bermula. dah nk midterm dah this week. dlm kaple otak ni ape pun xde. nk test jadahnye mcm ni?bhahahaha. pastu skg aku da ppindah umah. kt area komersial jgk. x jauh pun. umah classmate aku jgk. umah lama dah kosong. nnt msti rndu umah tu. :( xpelah. nk buat cane. kt umah baru ni mcm merempat. brg aku pun xde tmpt nk ltk. hahaha. xpelah sebulan je utk intersesi ni. tuan umah umah lama tu bnyk plak cite. mcm2 alasan dia bg nk potong duit deposit kitorg. damn! mintak2 la Allah lembutkan hati dia supaya bg penuh deposit kitorang. amin. tu je kot nk ckp.

haaa baru teringat. ni pesanan utk pembaca2 baru blog ku ini.
          jangan menilai org dari luaran je. luar mmg boleh nmpk ganas tp dalaman? hahaha. lagipun, blog ni mmg tmpt utk meluahkan. hope korg fhm la ye. :)

sekian :)

May 22, 2011

a retreat to malacca :)

setelah bnyk menghadapi tekanan, dan setelah berfikir pjg mencari jln penyelesaian nya(iaitu 3 minit) , aku decide nk pegi MELAKA!!! bandaraya bersejarah. bnyk sejarah kt situ, termasuk lah sejarah diri aku sndri. haha.

so sebelum dtg, aku buat la mcm2 call. mase tu dah semak sgt kpale, kalau boleh mlm rabu tu jgk aku nk gerak. tp xde tmpt tido. so gerak tgahri khamis. smpai2 petang tu jumpa syifak jap. hahaha dia keje. klakar je dia keje. apedaa. pastu bosan, aku g tgk movie sorg2. dah biasa dah. hee. keluar2 movie, tiba2 ade org dtg. nk g karoke. mmg aku ckp nk g karoke ngan dia tp x sangka plak dia nk g mlm yu jgk. hahaha. thanks belanja aku karoke. sian kau penat2 balik keje. pastu lepak mkn jap, then nazir and faez dtg amik aku. dorg baru smpai dr penang. pun penat jgk. sian korg. mlm tu xde wtpe sgt.

esoknye, bgn pg g sarapan kt sunga petaii! bpk rindu g mkn kt situ kn. hahaha. mcm org gila mkn sorg2. xpelah. sanggup. rindu punya psl. petang tu lepak je kt umah faez. plan mlm nk kuar, tp x smpt. mmbe2 keje, x dpt nk lepak. hampa gak r time tu. tp nk wat cane kn. sebaik ade nazir nk lyn aku. mlm tu tdo umah nazir.

sabtu. bgn2 dah pkul brape dah. bgn pastu g jumpa adik nazir. babi punye nazir x pnh ckp dia ada adik comel! bhahaha. kebetulan diorang nk buat reunion skit kt pantai. kitorg pun dijemput. tp sebelum join dorg tu aku n anzir g tgk wyg dulu. cerita yg sama aku tgk mase aku baru smpai melaka. pirates. kali ni 3d plak. hahaha. teruk gila. tp sumpah besssttttt cite dia.. berbaloi lah..! lps tu baru gerak ke pantai kt adik nazie n d geng. kitorg kne thn polis. AADK ade buat inspection. semuaaa org kene thn. aku n nazir kne pgl dgn sorg akak ni, dia tgk muka kitorg mcm boleh tembus! tp kitorg x kene urine test pun. dia tgk muka baik gaknye. hahaha. pastu lepak lah dgn kwn2 adik nazir. rupanya sebaya je dgn aku. kitorg bbq, lpk main kad smpai  kul 4 pg. pastu tdo dlm khemah. x smpai 15 minit tido hujan, angin kuat gila. hahaha. pdn muka. ydo x nyenyak. bgn kul 7 lebih sbb nk mnd pntai. sumpah penat. tp bessttt!

esoknya(iaitu harini), kitorg tpakse gerak awal dr diorang. sbb aku nk balik shah alam. tp bgn pg tu sempat la jgk mandi laut, main bola ski, bermesra2 dgn adik nazir. hahahaha! lps gerak dr pntai, tros g beli tiket balik ape sume, n skrg, aku kt umah bem(mmbe aku) tgh update blog ttg cerita retreat aku ke melaka.

overall, retreat aku tu sgt seronok. tujuan aku utk melupakan shah alam utk seketika sgt berhasil. hahaha. langsung x fikir. but u know what they say. what happens in vegas, stays in vegas. but in this case, melaka lah. hahaha. balik sini pun bkn dgn hati yg tenang. adelah terluka skit. tp kite perlu teruskan jgk kn. optimism. pentimg tu dlm hidup. hehehe.

ha amik kau, bnyk gila aku taip. tu dia ceritanyaaa yg nk dikongsi. hehehe. thanks for all that read it. really appreciate u guys. :)

ni ade skit gmbr2 org yg aku jumpa di melaka dam aktiviti yg kitorg buat. :)


sempat lg amik gmbr b4 movie start! :p

fara faez nazir


ni dorg celebrate bday(belated) adik nazir. hahaha. pdn muka natra.


malam : main kad


siang : main kad lagi


3 beradik. muka sepesen je semua.


nazir n i :)

luahan

sebelum aku start cerita psl aku punya "holiday", aku nk keluarkan dulu ape yg aku rasa skg ni.
ok firstly, aku x puas hati dgn jwpn kau ttg soalan aku bout our break up. kau ckp kau still syg aku, but kau biarkan je aku?hahahaha.kalau betul syg, u wont let me go just like that.
aku cite dgn basa, about semuaaa. aku ckp kt dia, aku rindu kt kau sgt2, aku nk kau, aku rasa x puas jmpe kau, smpai aku rasa sedihh. basa marah aku, dia ckp sape suruh kau trun melakaa. kalau x trun, x jadi mcm ni. tp aku ckp aku nk jd happy, mcm mana aku happy dulu. even sementara pun xpe lah. hmm.

maybe i expected too much from u, maybe i hoped too much from you. aku siap dh bwk baju, pakai selipar, bwk perfume. tp sia2. bazir je. see? aku terhegeh2 kn? haihh.
ade saying, 'dont hope too much, dont trust too much, dont expect too much, dont love too much, because that too much can hurt u so much'. i guess it was right.

so kt sini aku nk luahkan je bnde ni. sbb bila aku dah luahkan kt sini, aku dah x fikir2 lg dah. sbb aku kalau fikir2 bnde, sumpah pressure gilaaa! so, mintak2 lah aku x fikir lg lah bnde ni. amin.

dah, tu je aku nk ckp. thanks for reading.

p/s : ego tu buang jauh2. x de kebaikan pun ego tinggi2. sbb ego tu lah jd smpai mcm ni skg ni. 

May 16, 2011

single

being single for quite a while has changed me. it changed the way i think about people. it changed the way how i react to something. and most importantly, it changed the way how i look at people. especially people that are also single. because while looking at people, i'm also searching. searching for someone that could fill in the blank. haha.

but now i know. it's not an easy thing to do. yes people might say there are many girls out there. but to find the right one, its nearly impossible.

my past lover. she was kinda perfect when i first knew her. but it happened too quick. and just as i thought, she was not meant for me. i have to admit i loved her so much at that time. it broke me. even seeing her now happily with her new lover. but that is the past now. nothing i can do about her.

i'm not saying i'm giving up on searching the right one. but its a tough journey. so i'll have to search slowly and thoroughly. i dont want the same thing to happen again. i dont want to be hurt like that again. but this search is tiring me. the more i search, the more types of people i'll find. sometimes weird, sometimes freakish, sometimes a lil bit over. i dont think that i'm being fussy. its just that everyone(including me), has the right to choose, to have a particular taste on their future lover, to have specific likings.

i'm not putting mine too high. i'm not looking only from the outside. this time, i want to find the perfect one. i want to get to know the person well. but for now, theres no candidates. yet.

so now, all i have is my friends. they're the place where i tell my stories. good or bad. happy or not. everything.

but as a normal human being,  i still need someone that is more than a friend. so being single, isn't that great actually for me, for the time being.